News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Bir düymə, iki qələbə

Started by christophermorrm, Jun 08, 2026, 08:44 AM

Previous topic - Next topic

christophermorrm

Həyatımın ən darıxdırıcı dövründə idim. Neftçala rayonunda balıqçılıqla məşğulam. Yox, böyük gəmilər yox – kiçik qayıq, bir neçə tor, gecə-gündüz iş. Həyatım suyun ritmi ilə keçir. Amma o ritm bəzən o qədər yorur ki, nə edəcəyini bilmirsən. Arvadım deyir: "Cəfər, sən lap susmuşsan." Həqiqətən də, susmuşdum. Nə danışım? Hər gün eyni səhər, eyni dalğa, eyni yorğunluq.

Bir axşam dostum İlqar gəldi yanıma. O, şəhərdə işləyir, vaxtaşırı kəndə qayıdır. Gördü ki, mən oturmuşam televizora baxıram, heç nə demirəm. Dedi: "Ay Cəfər, sən öləcəksən belə." Mən gülümsədim. Dedi: "Gəl sənə bir şey göstərim." Telefonunu çıxartdı. Mən dedim: "Nə var yenə?" Dedi: "Oyna, rahatlaş." Mən dedim: "Pulum yoxdur." O dedi: "Başla, sonra görərsən." Açdı bir proqram. Başlıqda yazılmışdı: "mostbet bir". Baxdım, qəribə idi. Nədir? "Mostbet bir" nə deməkdir? İlqar güldü. Dedi: "Ən sadə versiyadı. Yüklə, heç nə itirməzsən."

O gecə yata bilmədim. Sabahı gün torları yoxlayıb qayıtdım evə. Yadıma düşdü. Telefonumu götürüb axtardım "mostbet bir". Tapdım. Quraşdırdım. Qeydiyyatdan keçdim. 5 manat atdım. Başladım.

İlk 10 dəqiqə ərzində heç nə başa düşmədim. Hansı düymə nə edir? Slotların qaydaları qarışıqdı. Amma təsadüfən bir oyuna girdim – sadə, meyvə şəkilli. Başladım 20 qəpik vurmağa. Əvvəlcə uddum 1 manat, sonra 2 manat. Ürəyim bir az oynadı. Sonra uduzdum 1 manat, uddum 3 manat. Balans 7 manat oldu. Dərhal çıxartdım 5-i. Qalan 2 ilə oynadım, uduzdum. Qazanc: 3 manat.

O gün başa düşdüm ki, "mostbet bir" əslində sadəlik üçün yaradılıb. Yox, mən qumarbaz deyiləm. Amma bu hiss... sanki həyatımda balıqçılıqdan başqa bir şey etdim. Kiçik, amma təzə.

Üç gün sonra yenə girdim. Bu dəfə 10 manat. Düşündüm ki, əgər itirsəm, itirərəm. Amma udsam... Oynamağa başladım. Eyni meyvə oyunu. Amma bu dəfə fərqli qayda qoydum: hər uduşdan yarısını çıxart, qalanını oyna. Başladım. Uddum 4 manat, çıxartdım 2. Uddum 6 manat, çıxartdım 3. Balansımda 5+4+? Artıq saymaq çətin idi. Cəmi 18 manat yığılmışdı. Sonra birdən bir düymə – 22 manat. Dərhal dayandım. Çıxartdım 20-ni. Xalis qazanc: 10 manat.

Həmin gün arvadıma 10 manat verdim. Dedi: "Hardan?" Mən dedim: "Balıq satdım." O sevindi. Mən də.

Bir həftə sonra hadisə baş verdi. Dənizdə hava pisləşdi. Evdə oturmuşdum, çöldə yağış. Yorğun idim. Açdım "mostbet bir" -i. 10 manat atdım. Düşündüm: "Bu gün şansımı sınayım." Başladım riskli oyuna. 1 manatlıq mərclər. Uddum 8, uddum 12, uddum 20, uddum 35. Artıq balans 55 manat idi. Ürəyim döyünürdü. Nəfəsim kəsilirdi. Birdən bir səs eşitdim – arvadım oyandı. Tez bağladım telefonu. Sabahı gün açdım baxdım – hələ də 55. Dərhal çıxartdım 50-ni.

O pulun 30 manatına arvadıma ayaqqabı aldım. 10 manatına uşaqlara oyuncaq. Qalan 10-u saxladım.

Mənə elə gəlir ki, "mostbet bir" mənə ən vacib şeyi öyrətdi: balans. Balıqçı kimi bilirəm ki, dənizdə nə qədər getsən, bir o qədər də qayıtmalısan. Eyni şey bu oyunlardadır. Udanda dayanmaq, uduzanda əsəbləşməmək.

Bir gün İlqar gəldi dedi: "Yaxşı, nə var, qazandın?" Mən güldüm. Dedim: "Qazandım. Amma qazandığım puldan çox, bir dərsdi." O baxdı mənə. Dedim: "Mostbet bir -in bir düyməsi var. Basırsan, udursan. Basırsan, uduzursan. Əsas odur ki, neçə dəfə basacağını biləsən."

O gündən mən balıqçılıqla yanaşı, həftədə bir dəfə, maksimum 10 manat, girirəm oynayıram. "Mostbet bir" mənim üçün sadəcə bir əyləncədir. Yox, gəlir mənbəyi deyil. Amma bəzən o 10 manat mənə 30, 40 manat qazandırır. O zaman arvadım sevinir, uşaqlar gülür, evdə işıq yanır.

Bu yaxınlarda bir axşam balıqdan gəldim, yorğun. Açdım "mostbet bir" -i. Cəmi 5 manat. Başladım 10 qəpiklik mərclərlə. Yavaş. Su kimi axırdı. Uddum 3, uddum 5, uddum 7. Dayandım. Çıxartdım 7-ni. O gecə yatanda hiss etdim ki, həyat yaxşıdır. Yox, çünki pul qazandım. Çünki bir az da olsa dincəldim.

Mən bilirəm ki, çoxları deyir qumar pisdir. Bəli, əgər nəzarət yoxdursa. Amma mən öz nəzarətimi qurdum. "Mostbet bir" mənə dedi ki, sən həm balıqçısan, həm də bir az oyunçusan. Fərqi yoxdur. Vacib olan nə vaxt dayanacağını bilməkdir.

Bu gün mən həmin qaydaları pozmamışam. Hər dəfə "mostbet bir" düyməsinə basanda xatırlayıram: balıq tutmaq kimi, səbr lazımdır. Tələsmək olmaz. Bir uduş gələcək, ya da gəlməyəcək. Amma sən dayanmağı bacarmalısan.

Arvadım hələ də bilmir ki, mən oynayıram. O düşünür ki, bəzən balıq daha baha satılır. Qoy elə bilsin. Mən bilirəm ki, həmin ayaqqabı, o oyuncaqlar, o nahar pulları – bəziləri dənizdən, bəziləri "mostbet bir" dən gəlib. Fərqi yoxdur. Hər ikisi üçün şükür edirəm.

Və hələ də o ilk günü xatırlayıram. İlqarın gülüşünü. Mənim şübhəli baxışımı. Və sonra o bir düyməni basa- basa qazandığım 55 manatı. Həyat qəribədir. Bəzən ən gözlənilməz yerdən ən sadə şeylər qapı açır. Mənim üçün o qapı "mostbet bir" oldu.

İndi nə edirəm? Balıqçılıq, ev, uşaqlar, arvad. Həftədə bir axşam – telefon, çay, 10 manat. Bəzən uduram, bəzən uduzuram. Amma heç vaxt 10 manatdan çox atmıram. Heç vaxt itirdiyimi geri qazanmağa çalışmıram. Çünki bilirəm: dənizdə bir tor batdısa, o gün qayıdırsan. Sabah yenə gedirsən. Eyni şey burada da belədir. Batdısa, sabah yenə başlayarsan.

Və mən başlayıram. Hər dəfə təzədən. Hər dəfə eyni sakitliklə. "Mostbet bir" – sadəcə bir düymə. Amma bu düymə mənə həyatımın ən yorucu günlərində kiçik bir sevinc verdi. Bəs daha nə lazımdır?